Las Vegas Mulls Pembangunan Semula Pusat Cashman (Sekali lagi)
toto

Las Vegas Mulls Pembangunan Semula Pusat Cashman (Sekali lagi)

City of Las Vegas sedang mempertimbangkan untuk membangunkan semula Pusat Cashman, tapak dewan pameran yang tertutup dan stadium sukan liga kecil yang kurang digunakan, menjadi kompleks perubatan. Pelan itu dibawa ke Togel macau majlis bandar raya oleh Tru Development LLC yang berpangkalan di Las Vegas selepas stadium baharu yang dibayangkan untuk hartanah pusat bandar seluas 50 ekar itu tidak pernah menjadi kenyataan.

City of Las Vegas sedang mempertimbangkan untuk membangunkan semula Cashman Field, tapak dewan pameran yang ditutup dan stadium sukan liga kecil yang kurang digunakan, menjadi kompleks perubatan. (Imej: lasvegasnevada.gov)
City of Las Vegas sedang mempertimbangkan untuk membangunkan semula Pusat Cashman, tapak dewan pameran Pusat Cashman dan Padang Cashman, menjadi kompleks perubatan. (Imej: lasvegasnevada.gov)
Menurut cadangan itu, pemaju merancang kampus perubatan, termasuk hospital kanak-kanak yang dikendalikan oleh Yayasan Hospital Kanak-kanak Vegas dan ruang dan kemudahan pejabat perubatan yang berkaitan.

Langkah itu dijangka pergi sebelum majlis minggu ini.

Pusat Cashman termasuk dewan pameran Pusat Cashman seluas 98,000 kaki persegi dan Padang Cashman yang mempunyai 10,000 tempat duduk. Tru Development telah membangunkan beberapa projek pangsapuri dan ruang runcit di Nevada Selatan. Tetapi laman webnya tidak memaparkan sebarang projek perubatan.

Ini bukan kali pertama pembangunan semula diapungkan untuk Pusat Cashman. Pada 2018, dalam usaha memujuk Amazon membuka ibu pejabat kedua di Las Vegas, bandar itu menawarkan keseluruhan kompleks itu kepada gergasi e-dagang itu secara percuma. Cadangan itu ditolak oleh Amazon, begitu juga Keluaran SGP dengan tawaran Pusat Cashman di bandar itu kepada pemilik Raiders Mark Davis sebagai tapak untuk Stadium Raiders baharu.

Ikatan Vegas Bersejarah
Dinamakan untuk “Besar” Jim Cashman dan keluarga usahawan awal Vegas, dewan pameran Pusat Cashman telah menganjurkan acara kebangsaan sejak dibuka pada tahun 1948. Baru-baru ini, ini termasuk debat presiden Demokrat kedua 2008 dan Terbuka Kongres Boling AS 2008-2009 Kejohanan. Kebanyakannya tidak digunakan menjelang 2017, bandar itu menutup kemudahan itu selepas menganjurkan Balet Moscow.

Dari 1983 hingga 2000, Cashman Field menjadi tuan rumah kepada Las Vegas Stars, pasukan besbol Triple-A Liga Pantai Pasifik San Diego Padres. Pada tahun 2001, pasukan itu menjadi Las Vegas 51s, kelab ladang teratas Los Angeles Dodgers.

Pada tahun 2008, 51s bertukar gabungan kepada Toronto Blue Jays dan, lima tahun kemudian, ke New York Mets. (51s meninggalkan Cashman pada 2019 dan kini bermain sebagai Las Vegas Aviators, pasukan ladang Oakland A, di Las Vegas Ballpark baharu di pinggir bandar Las Vegas di Summerlin.)

Pada 24 Ogos 1964, Cashman Field menjadi tapak kemenangan Raiders yang Pengeluaran SDY pertama di Las Vegas, apabila pasukan bola sepak Oakland ketika itu menewaskan Houston Oilers 34-20 dalam perlawanan pramusim Liga Bola Sepak Amerika.

Malapkan Lampu Itu
Pada masa ini, Cashman Field menjadi tuan rumah Las Vegas Lights. Tetapi perjanjian pajakan bandar dengan pasukan United Soccer League membenarkannya untuk memutuskan kontraknya jika pegawai mengunci perjanjian muktamad dengan pemaju untuk kegunaan lain.

Pada Jun 2022, majlis bandaran mengundi untuk meluluskan perjanjian untuk menganjurkan sehingga 10 konsert di Padang Cashman. Mereka akan menentukan tarikh konsert sebelum akhir tahun.