Penerbangan Macau setiap hari Jun turun 70 peratus: op lapangan terbang
Uncategorized

Penerbangan Macau setiap hari Jun turun 70 peratus: op lapangan terbang

Pengendali Lapangan Terbang Antarabangsa Macau berkata kemudahan itu mengendalikan pada Jun hanya lima pergerakan penerbangan penumpang harian secara purata, berikutan kesan berterusan sekatan perjalanan berkaitan usaha membendung pandemik Covid-19. Angka itu bagaimanapun boleh https://valshawcross.com/ meningkat kepada sekurang-kurangnya sepuluh penerbangan harian pada bulan Julai, kata syarikat itu kepada GGRAsia. Ramalan itu berdasarkan jumlah permohonan yang dikemukakan oleh syarikat penerbangan, tambahnya.

Purata bilangan pergerakan penerbangan penumpang harian pada bulan Jun adalah “kira-kira sama” seperti Mei tetapi mewakili penurunan 70 peratus berbanding tempoh yang sama tahun lepas, kata Macau International Airport Co Ltd, sebuah badan yang dikenali sebagai CAM.

Menurut maklumat yang diberikan oleh CAM, enam syarikat penerbangan mengendalikan penerbangan pada Jun yang menghubungkan bandar itu ke 12 destinasi di seluruh tanah besar China, Taiwan serta timur laut dan Asia Tenggara.

12 destinasi itu termasuk: bandar-bandar tanah besar China Xiamen, Chengdu, Nanning dan Beijing (semuanya dikendalikan oleh Air Macau); Taipei, (dikendalikan oleh Air Macau, EVA Air dan Starlux); Tokyo dan Osaka di Jepun (dikendalikan oleh Air Macau); Incheon Korea Selatan (dikendalikan oleh Air Macau); bandar-bandar Sihanoukville (dikendalikan oleh Cambodia Airways dan Lanmei Airlines) dan Phnom Penh di Kemboja (kendalian Angkor Air Kemboja); Manila di Filipina (dikendalikan oleh Air Macau); dan bandar Hanoi di Vietnam (dikendalikan oleh Air Macau).

Pengendali lapangan terbang itu pada masa ini menganggarkan bahawa https://adeli-method.com/ kemudahan itu akan mengendalikan 10 hingga 12 pergerakan penerbangan penumpang setiap hari pada bulan Julai, berdasarkan permohonan yang dibuat setakat ini oleh syarikat penerbangan. Tetapi CAM menegaskan bahawa unjurannya boleh berubah bergantung pada sebarang pelarasan lanjut dalam dasar kemasukan imigresen Macau, serta pengaturan penerbangan terakhir yang diputuskan oleh syarikat penerbangan.

Lapangan terbang Macau telah mengendalikan agregat 939,968 pergerakan penumpang dalam enam bulan pertama tahun ini, di mana lebih 837,000 penumpang direkodkan pada Januari sahaja, bulan sebelum sekatan perjalanan mula diperkenalkan sebagai sebahagian daripada usaha untuk membendung https://slotonline.one/ penularan selanjutnya. Covid19. Jumlah bulanan penumpang yang dikendalikan oleh lapangan terbang Macau sejak Mac telah menandakan yang terendah sejak pertengahan 1990-an, menurut data yang diterbitkan di laman web rasmi CAM.

Pada Jun, lapangan terbang itu mengendalikan 1,836 pergerakan penumpang, meningkat berbanding dua bulan sebelumnya, dengan kurang daripada 1,000 pergerakan penumpang masing-masing direkodkan pada April dan Mei.